Miss World – regionala tävlingar

När det kommer till regionala tävlingar så håller varje land sina egna tävlingar i varje land. Det finns även andra tävlingar som är USA enbart, där det är delstaterna som tävlar mot varandra. Men där tävlar man för att bli Miss United States och inte Miss World.

De tävlingar som sker i de olika delar av världen sker på ungefär samma sätt och det är små delmoment som till slut utser en vinnare som alltså då får åka och delta i Miss World-tävlingen.

Som Kina, de har likt Sverige både Miss World China och Miss China Universe. Alla tävlingar inom skönhet som till slut ska kora en ensam vinnare har deltävlingar i länderna, som leder till den stora tävlingen.

Tidigare har tävlingen Miss World enbart varit i London, Storbritannien, men sedan 1986 är det fler länder som har varit så att säga värdland för själva tävlingen. Värdlandet är inte det land som vann förra årets tävling så som det är i eurovision utan det är andra länder som väljs ut.

De olika länder som tävlar har inte alla samma benämning på sina vinnare. Sverige heter Miss World Sweden, men i andra länder heter de lite olika.I Gibraltar heter de bara Miss Gibraltar medan de i Nigeria heter Most Beautiful. Indien benämner sin vinnare så som Femina Miss India och Grekland kallar sin vinnare för Star Hellas.

Vad de olika benämningarna än är, så har dessa tävlanden samma mål, att bli Miss World och representera vid olika tillställningar när det är dags för olika välgörenheter. Det är en stor ära att vinna denna tävling och många unga flickor drömmer om att bli Miss World.