Fröken Sverige och Miss World – Hur har det gått för svenskorna?

Hur har det gått för svenskorna i de internationella tävlingarna då? Sedan 1951 och fram till 2003 har det utsetts 53 stycken svenskor av tävlingen Fröken Sverige. Året 1951 tävlade en tjej vid namn Kicki Håkansson och vann även Miss World samma år. Året därefter vann även en till svensk tjej Miss World, May Louise Flodin. Sedan har det vart ett par 4:e och 5:e placeringar eller inga alls fram till 1965 då det i alla fall kom med en svenska som semifinalist.

Det skulle dröja ända till 1977 innan det var dags för ytterligare en svensk seger, och då vann Mary Ann Stävin. Efter det fram till 2003 har ingen svensk tjej vunnit Miss World tävlingen. Dock kom Victoria Silvsted ,en känd svenska både i Sverige och utomlands numera, att bli en semfinalist. Hon kom även att bli Playmate of the year 2006 i tidningen Playboy.

Efter 2003 har heller ingen svensk tjej kammat hem titeln Miss World. Miss World består av 8 delmoment som genomförs och alla vinnare i varje moment tar sig direkt till finalen.